Normal_1306
AMSTERDAM - 'Wat doet u met uw huisdier als u op vliegvakantie gaat?' Deze vraag heeft reisorganisatie World Ticket Center aan 500 klanten gesteld die in het bezit zijn van een huisdier.

32 % brengt hun huisdier onder in dierenopvangcentra (90% in een pension en 10% in een asiel), bij 27 % neemt familie/vrienden/buren de zorg op zich, maar liefst 26 % zegt minder dan ze zouden willen op vliegvakantie te gaan, omdat ze hun huisdier niet kunnen missen, 14,5% laat iemand in hun huis logeren en 0,5 % neemt zijn huisdier mee in het vliegtuig. Indien er niet gevlogen hoeft te worden om de vakantiebestemming te bereiken zegt 18% hun huisdier mee te nemen in de auto. Verzorging aan huis komt het meeste voor bij kattenbezitters en hiervan is meer dan de helft een buurtbewoner die de zorg op zich neemt.

'Het aantal aanvragen voor het vervoeren van honden- en katten per vliegtuig neemt jaarlijks bij ons af. Het meenemen van een kat of hond op een vlucht is namelijk niet bij elke luchtvaartmaatschappij toegestaan. Indien dit wel is toegestaan bij een betreffende airline dan is de prijs afhankelijk van een aantal factoren, zoals gewicht en grootte van het dier, afmetingen van de bench en is de eis altijd dat het dier in het bezit is van een medisch paspoort.

De meeste aanvragen die wij tegenwoordig binnenkrijgen zijn vanuit de plaats van bestemming met als doel een kansarme hond of kat mee naar Nederland te nemen. Wij krijgen soms ook opmerkelijke verzoeken, zo belde er laatst een klant die haar cavia mee wilde nemen naar Spanje. Wij adviseren klanten via de Klantenservice om ons Contact Center tijdig te raadplegen voor de reismogelijkheden en de kosten die airlines hanteren voor dierenvervoer.' aldus Rémi Wouters Marketing Manager van World Ticket Center.

Van het percentage reizigers dat zorgt voor oppas in huis bezit 48% een hond, 34% een kat en 18 % overige dieren. Bij 60% van de zorg aan huis neemt een buurtbewoner de zorg op zich. 82 % van deze hondenbezitters geeft aan hun trouwe makker nooit in een bench te laten vervoeren in het luchtruim, vanwege het gevaar dat het dier tijdens de reis ziek kan worden of uit zijn doen raakt door stress. Tegenwoordig bieden opvangcentra door het hele land uitkomst om dit scenario te voorkomen, dus de afname van het aantal dierenverzoeken per vliegreis vinden wij een logische en verstandige ontwikkeling.' aldus Rémi Wouters Marketing Manager van World Ticket Center.