Normal_2348

WINTERSWIJK - Het wildseizoen is geopend! Vanaf deze week kan er bij 31 Achterhoekse restaurants van wildgerechten worden genoten. Welke dat zijn is te vinden op de website.

Maandag was de feestelijke start bij de Strandlodge in Winterswijk, een van de 31 aangesloten restaurants. De wildgerechten staan tot en met eind decemberop de kaart.

Een voorproefje ...
In de Achterhoek is het culinair genieten. Wat denk je van een bitterballetje van het duivenboutje, in berkenbier gestoofd konijn met bloedworst en mirabellen? Of gebakken balkenbrij van wildzwijn? Een met kruidenkorst gebakken reebok rugfilet met ravioli van spitskool is ook niet te versmaden! Uiteraard wordt ook de gewone hazenpeper en een fazant met zuurkool geserveerd. Ieder restaurant heeft zijn eigen specialiteiten; slechts één punt is uniform: de door alle restau­rants gezamenlijk gekozen wildwijn.

Wildwijn
Dit jaar is de Montes Limited Selection Cabernet-Carménère 2010 uit Colchagua Valley - Chili geleverd door Verbunt Wijnkopers, tot wildwijn van het jaar verkozen.

Viña Montes wordt internationaal gezien als één van de meest toonaangevende wijnhuizen uitChili. De verkiezing tot wildwijn van 2011 is slechts één van de vele prijzen die Montes op zijn naam heeft staan. De wijn heeft veel body, maar ook een vriendelijk karakter. De kleur is robijnrood en je ruikt inhet glas geuren van zwart fruit, butterscotch en specerijen.

De wijn is gerijpt op Frans eiken, te herkennen aan de vanillegeur. De afdronk is stevig en tanninerijk met een subtiele zoetheid. Het geheel komt perfect tot zijn recht in een combinatie met wildgerechten zoals reerug of hertenbiefstuk.

© Nationale Recreatiegids