
AMSTERDAM - Sinds zijn vele media optredens in De Wereld Draait Door, GIEL op 3FM en uitzendingen van National Geographic en Discovery Channel, is Freek Vonk zonder enige twijfel de bekendste bioloog van Nederland.
Zijn bekendheid heeft hem inmiddels de bijnamen "Slangenman" en "De Nederlandse Steve Irwin" opgeleverd. Freek melkt voor het Instituut Biologie in Leiden overal ter wereld gevaarlijke slangen.
Dit voor zowel evolutionair onderzoek als voor de zoektocht naar nieuwe geneesmiddelen. In het lab test hij het gif, onder meer op het effect van medicinale werkingen zoals antibiotica.
Naast zijn onderzoek heeft Freek zichzelf als doel gesteld om het publiek te laten zien en ervaren hoe fascinerend de natuur, en de dieren die er in voorkomen, kan zijn. Op die manier hoopt hij een bijdrage te kunnen leveren mensen bewust te maken van hoe belangrijk en tegelijkertijd kwetsbaar deze natuur is.
Op zaterdag 24 Maart zal Freek Vonk tijdens Vivarium 2012 op de voor hem kenmerkende enthousiaste manier vertellen over zijn werk. Uiteraard zal dit samen gaan met fraaie beelden. Bovendien zal hij enkele bijzondere dieren aan het publiek tonen en meer vertellen over hun bijzondere eigenschappen.
Het optreden van Freek Vonk is een van vele hoogtepunten tijdens Vivarium 2012, de jubileum editie van Europa's grootste evenement op het gebied van de aquarium, terrarium en paludarium hobby. Diverse sprekers vanuit alle uithoeken van de wereld komen tijdens Vivarium vertellen over hun specialismen.
Aangevuld met meerdere wedstrijden, workshops, bijzondere kinderactiviteiten en vooral ook een gigantische beursvloer belooft dit evenement wederom het publiek het mooiste te tonen dat er in de vivariumhobby te vinden is.
Op maar liefst 14.000m2 kan het publiek zich in de Homeboxx te Nieuwegein twee dagen lang vergapen aan technische snufjes, decoratie materiaal en planten. Maar zich ook vooral verwonderen over de vele fraaie dieren die er te vinden zijn. Want van vissen tot slangen en van hagedissen tot gifkikkers; ze zijn er allemaal te vinden. Natuurlijk aangevuld met de incidentele kameleon, duizendpoot, garnaal of kreeft.
© Nationale Recreatiegids