Normal_1024
De Lage Landen heeft haar jacht "De Lage Landen Embraces the World" gisteren in het Engelse Southampton geluk gewenst aan het begin van een wereldwijde zeilrace. Ook tekende het bedrijf een overeenkomst met het Wereld Natuur Fonds in de haven waar de Clipper 11-12 Round the World Yacht Race van start ging.

Als onderdeel van die overeenkomst zal de bemanning van het jacht projecten van WNF Nederland ondersteunen die gerelateerd zijn aan oceanen.

Clipper 11-12
Als onderdeel van een wereldwijd engagement-programma neemt De Lage Landen deel aan de Clipper 11-12 Race. Het jacht van het bedrijf is een van de tien deelnemende zeilschepen. Negen medewerkers van De Lage Landen varen afwisselende mee als crew members in een van de zeiletappes.

Het bedrijf onderkent dat mensen de belangrijkste "assets" zijn en wil met de deelname een inspirerend platform bieden om medewerkers wereldwijd te verbinden. Het Clipper ethos 'Raced by People Like You' sprak De Lage Landen aan. Het bedrijf wil het belang van samenwerken op het zeiljacht doortrekken naar het belang van teamwork in het hele bedrijf. Clipper 11-12 ging op 31 juli van start in Southampton aan de zuidkust van Engeland en is de langste zeilrace ter wereld. "De Lage Landen Embraces the World" zal in twaalf maanden 40.000 mijl rond de wereld varen.

Wakatobi
Als onderdeel van de fondsenwervingsactiviteiten voor het Wakatobi-programma van WNF gaat de bemanning speciaal ontworpen T-shirts verkopen.

De koraalriffen in Wakatobi maken deel uit van het meest diverse stuk zee ter wereld: de Koraaldriehoek. Vanaf hier verspreiden zeeorganismen zich over alle oceanen. De riffen in dit gebied worden ernstig bedreigd door illegale activiteiten. Veel soorten dreigen samen met de koraalriffen te verdwijnen.

Frans Overdijk, CFO van De Lage Landen: "De Lage Landen is verheugd met de samenwerking met het Wereld Natuur Fonds in de Clipper Race. Dankzij dit partnerschap kunnen we de kennis en expertise van het WNF samen met Rabobank gebruiken om onze duurzaamheidpropositie verder uit te bouwen, vooral op het gebied van duurzame technologie. Voor ons is de Clipper Race niet alleen een inspiratie die de verbinding met onze medewerkers weergeeft, maar ook een concrete link tussen onze organisatie en de wereld daaromheen."

Carel Drijver, hoofd van het Oceans Programma bij het WNF: "Het WNF ondersteunt bij het behouden en herstellen van de oceaanpopulatie en het op peil houden van de visstand. Dat is van belang voor de natuur en voor het levensonderhoud van miljoenen mensen die wonen in de nabijheid van onze projectgebieden. We kunnen dat niet alleen. Daarom zijn we heel blij dat we via De Lage Landen en de Clipper Race bewustzijn kunnen kweken en fondsen kunnen werven voor ons Wakatobi-project in Indonesië."