
Hierdoor kan de lokale bevolking niet langer haar eigen voedsel verbouwen, met armoede en honger tot gevolg. Behalve meedoen aan de WE EAT AFRICA-foto-actie, kunnen Lowlandbezoekers kennis maken met een eerlijke leefstijl bij het Oxfam Novib restaurant of deelnemen aan de WEEAT AFRICA Cookie Workshop.
De strijd om goedkope landbouwgrond, voor het verbouwen van voedsel, is heviger dan ooit. Het gaat nu al om een oppervlakte zo groot als heel Kenia. Oxfam Novib voerteen actie om het publiek hierover te informeren en roept Nederlanders op zich aan te sluiten bij WE EAT AFRICA. Bezoekers kunnen op het veld of in de Oxfam Novib presentatie meedoen aan de WE EAT AFRICA-foto-actiedoor met hun beste 'ik pik dit niet"-gezicht op de foto te gaan.
Bovendien kunnen festivalbezoekers kennis maken met een eerlijke leefstijl bij het Oxfam Novib restaurant. Je kunt hier een espresso of cappuccino drinken waarmee de koffieboeren een beter inkomen verdienen en niet worden uitgebuit. Verder zijn er biologische en fair-trade maaltijden en hapjeste verkrijgen. Ook is er de WE EAT AFRICA Cookie Workshop, waarbij tijdens koekjes bakken duidelijk wordt gemaakt wat er mis is met landjepik en welke rol ons eigen voedselsysteem hierbij speelt. Op het Oxfam Novib terras verzorgt een live DJ van Oxfam Novib-partner 'This IsAfrica' de muziek.
WE EAT AFRICAis onderdeel van de wereldwijde Oxfam voedselcampagne GROW. Oxfam Novib zal in september een groot internationaal onderzoek naar de wereldwijde trend van landjepik publiceren.