Normal_1575
ROTTERDAM - Sinds juli heeft Diergaarde Blijdorp weer koraalduivels in de collectie. Deze bizarre vissen zijn jarenlang niet in de Diergaarde te zien geweest omdat koraalduivels van nature leven in de Indische en de Stille Oceaan, gebieden die niet zijn opgenomen in de routing door het Oceanium.

De laatste jaren blijken koraalduivels in toenemende mate echter ook in het Caraïbisch gebied voor te komen. Niemand weet precies hoe dat komt, maar men vermoedt dat door aquariumliefhebbers 'geloosde' aquariumvissen in Florida en langs de oostkust van de Verenigde Staten kans hebben gezien zich te handhaven...

Deze giftige roofvissen hebben zich razendsnel in het Caraïbisch gebied verspreid; rondom Curaçao werden ze drie jaar geleden voor het eerst gezien en inmiddels heeft ook daar een enorme uitbreiding plaats gevonden.

Dat feit heeft Blijdorp doen besluiten om vijf koraalduivels een plek in het Oceanium te geven en daarbij informatie te geven over hun expansiedrift. De vissen zijn in juli in Blijdorp gearriveerd en hebben tot dusverre achter de schermen in quarantaine gezeten. Inmiddels zijn ze 'vrij gegeven' en zijn ze er klaar voor om voor de schermen te komen. Hun definitieve plek wordt het grottenaquarium van het Caraïbisch gebied van het Oceanium.

De vijf koraalduivels vormen een spectaculaire aanwinst voor het Oceanium, want het is een grote (tot 40 cm.) vis met enorme vinnen, die hem een werkelijk bizar uiterlijk geven. De rugvinnen bestaan uit gifstekels, zodat de vissenverzorgers heel voorzichtig moeten omgaan met deze nieuwe Oceanium-bewoners.