Normal_vrijheidsmaaltijden

Op 4 en 5 mei 2014 staat Amstelveen in het teken van herdenken en de vrijheid.
De Amsterdamse Vrijheidsmaaltijden zullen na groot succes voor de derde keer worden gehouden en nu ook voor het eerst in Amstelveen plaats vinden, bij het Cobra Museum.

Verspreid aan één lange tafel wordt er gegeten en gesproken over vrijheid. De maaltijden worden aangevuld met historische verhalen, lezingen en rondleidingen. Artistiek directeur Katja Weitering zal spreken over Cobra, 1000 dagen vrijheid. Speciale Cobra gerelateerde gasten schuiven aan en laten van zich horen. Of je nu met vrienden wil eten, gedichten wil horen of een goed gesprek /stevige discussie wil voeren, jij kunt ook mee doen.
Op de tafels ligt Vrijheidsbrood ontworpen door eetontwerpster Marije Vogelzang. Een tweekleurig brood met een donkere buitenkant van roggemeel met kummel en een kern van wittebrood, het brood van de bevrijding. Het brood wordt gebakken door kunstenaar/bakker Karel Goudsblom. Na afloop delen tafelgenoten de vrijheidschocolade van Tony Chocolonely. De kern van het menu is samengesteld door restaurant Le Petit Cobra en chef-kok Mark Sietsma en deels geïnspireerd op oorlog en vrijheid.

Op 4 mei is er een diner dat begint om 19:00 met een korte rondleiding door de tentoonstelling From the Guggenheim Museum… waar kunst te zien is veelal gemaakt net na de tweede wereldoorlog vanuit een energie om ‘te breken’ met de benauwde rationale conventies die de oorlog met zich mee had gebracht. Voor 20:00 uur gaan we aan tafel en na twee minuten gezamenlijke stilte zal er een begin gemaakt worden met het eten aan 1 lange tafel, opgezet tussen de vaste collectie.

© Nationale Recreatiegids